OnlyBrand

Співробітнику «Академії поліції», який перейшов на бік ворога у Маріуполі, заочно повідомлено про підозру

Співробітнику «Академії поліції», який перейшов на бік ворога у Маріуполі, заочно повідомлено про підозру
292870 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Маріуполя заочно повідомлено про підозру в умисному вчиненні діяння на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України шляхом переходу на бік ворога в період збройного конфлікту та в умовах воєнного стану, тобто у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у липні 2022 року капітан поліції, провідний фахівець відділення організації служби Маріупольського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» Донецького Державного університету внутрішніх справ добровільно перейшов на бік ворога.
Перебуваючи у приміщенні захопленої російськими загарбниками адміністративної будівлі Управління патрульної поліції в Донецькій області, зловмисник склав присягу на вірність фейковій «днр» та обійняв псевдопосаду співробітника відділу ДАІ з обслуговування м. Маріуполя «управління ДАІ мвс днр».
Працюючи на окупаційну владу, підозрюваний створює видимість організації безпеки дорожнього руху на території захопленого міста та виконує інші накази і розпорядження керівництва незаконно створеного псевдоправоохоронного органу.
Досудове розслідування здійснюється Третім слідчим відділом (з дислокацією у м. Маріуполі) ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу Донецького управління ДВБ НП України.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі, з конфіскацією майна.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео