OnlyBrand

Керувала переписом населення - заочно повідомлено про підозру «заступниці голови селищної ради смт Новоселівка»

Керувала переписом населення - заочно повідомлено про підозру «заступниці голови селищної ради смт Новоселівка»
413500 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці Краматорського району заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, у серпні 2022 року, під час окупації населеного пункту військами РФ, підозрювана добровільно погодилась співпрацювати з окупантами. Вона обійняла посаду так званої заступниці голови селищної ради смт Новоселівка адміністрації м. Красний Лиман квазіреспубліки «ДНР».
До її обов’язків входило виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій щодо загального керування радою і контролю за діяльністю її співробітників. Окрім цього колаборантка приймала заяви від селян й здійснювала перепис місцевого населення.
Після звільнення смт Новоселівка українськими захисниками жінка втекла разом із окупаційною адміністрацією.
Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео