OnlyBrand

Допомагав ФСБ рф ідентифікувати блокпости й місця розташування ЗСУ у Краматорську – викрито адвоката

Допомагав ФСБ рф ідентифікувати блокпости й місця розташування ЗСУ у Краматорську – викрито адвоката
343126 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівником Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру діючому адвокату в колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у березні 2023 року мешканець м. Краматорська, який з 2014 по 2021 рік проживав у Московській області рф, а напередодні повномасштабного вторгнення держави-агресора повернувся в Україну, вирішив допомагати окупантам скоріше захопити Донеччину. Для цього він налагодив зв’язок із співробітником ФСБ рф та через месенджер «Telegram» передавав йому інформацію воєнного характеру задля ідентифікації Збройних Сил України на місцевості, нанесення ударів по наших позиціях, вбивства мирного населення та руйнування інфраструктури регіону.
 
 
У текстових повідомленнях адвокат писав про місця зосередження у м. Краматорську та Краматорському районі військових підрозділів ЗСУ, розташування блокпостів, інших фортифікаційних споруд та об’єктів, де несуть бойові чергування українські оборонці.
 
Протиправну діяльність проросійського адвоката викрито та припинено правоохоронцями. Під час санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем його мешкання вилучено мобільні телефони, у тому числі з сім-картами російських мобільних операторів, та банківські платіжні картки.
 
Чоловіку обрано судом запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю строком від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео