OnlyBrand

СБУ викрила ще чотирьох освітян-колаборантів, які нищать українську освіту в навчальних закладах на Донеччині

СБУ викрила ще чотирьох освітян-колаборантів, які нищать українську освіту в навчальних закладах на Донеччині
404854 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки системно викриває колаборантів, які допомагають окупантам запроваджувати російські «стандарти освіти» в тимчасово захоплених районах сходу України. У результаті слідчо-оперативних дій ще трьом педагогам повідомлено про підозру у добровільній співпраці з ворогом.

Зловмисниками виявились керівники відділу освіти та навчально-виховних закладів Маріуполя.

Так у тимчасово окупованому місті викрито начальницю «отдела общего образования управления образования администрации города Мариуполя днр». Колаборантка приймає адміністративні рішення, здійснює оргнізаційно-розпорядчі та господарські функції, веде антиукраїнську пропаганду та організує перепідготовку вчителів за вимогами рф.

Слідчі СБУ повідомили зловмисниці про підозру за ч.5 ст.111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Інщий фігурант -  перший проректор так званого «Федерального государственного бюджетного образовательного учреждения высшего образования «Мариупольский государственный университет имени А.И. Куинджи», який перейшов під юрисдикцію міносвіти рф.  На своїй посаді зловмисник займається послідовним переведенням освіти на російські стандарти, перепідготовкою викладачів на курсах підвищення кваліфікації у російських вишах. Навчання в університеті проводиться за навчальними посібниками загарбників, а українські документи про освіту змушують нострифікувати.  

Разом з тим у навчальному закладі систематично відбуваються пропагандистські заходи на підтримку війни та президента країни-окупанта. Під час зустрічей зі студентами та абітурієнтами керівництво фейкового МДУ позиціонує навчальний заклад як російський, закликає до консолідації з москвою заради перемоги росії, збираються кошти для бойовиків.      

 Також задокументовано злочинну діяльність директорок «Мариупольского профессионального машиностроительного лицея» та «Центра детского и юнешеского творчества г. Мариуполя».

Зрадниці також активно співпрацюють з окупантами та насаджують українським дітям «російський патріотизм», розміщують в освітньо-виховних закладах пропагандистську літературу та агітаційні матеріали. 

Наразі цим фігурантам повідомлено про підозру за ч.3 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури.

 

Мої відео