OnlyBrand

До 11 років ув’язнення за пособництво ворогу засуджено так звану директорку школи в окупованому Світлодарську

До 11 років ув’язнення за пособництво ворогу засуджено так звану директорку школи в окупованому Світлодарську
249521 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок мешканці м. Світлодарська за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2  КК України).

Її заочно засуджено до 11 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування, а також посади, пов’язані з освітнім процесом, на 14 років та конфіскацією майна.
 
 
Йдеться про колишню виконувачку обов’язків директора Світлодарського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад - загальноосвітня школа 1-го ступеня - гімназія» Світлодарської міської ВЦА Бахмутського району.
 
Прокурори довели, що жінка, розділяючи хибні погляди окупантів щодо майбутнього Донеччини у складі рф, почала добровільно співпрацювати з представниками держави-агресора, які встановили свою владу в захопленому місті. У червні 2022 року вона обійняла псевдопосаду директора того ж закладу, незаконно підпорядкованого «адміністрації» м. Дебальцевого.
 
«Педагогиня» передала загарбникам частину приміщення будівлі для облаштування так званої громадської приймальні глави «днр». Організаційні моменти подальшої роботи закладу жінка узгоджувала з «головою адміністрації міста» та «керівником центрального виконкому громадського руху» квазіреспубліки.
 
Наразі засуджена переховується від українського правосуддя на тимчасово окупованій території.
 
Досудове розслідування - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Мої відео