OnlyBrand

П’ятьом працівникам захопленого російськими військами «Маріупольського слідчого ізолятора» повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ФОТО, ВІДЕО)

П’ятьом працівникам захопленого російськими військами «Маріупольського слідчого ізолятора» повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни (ФОТО, ВІДЕО)
252520 ПЕРЕГЛЯДІВ

Йдеться про так звану адміністрацію захопленої військовими рф Державної установи «Маріупольський слідчий ізолятор», яку окупанти незаконно підпорядкували «міністерству юстиції днр».

Обійнявши псевдопосади у фейковому відомстві, в якому на той час перебувало 353 особи, «правоохоронці» перетворили життя ув’язнених цивільних на суцільне пекло.
 
            
 
Зокрема, у період з березня по серпень 2022 року псевдоначальник ізолятора встановив санітарний та харчовий режими, недостатні для підтримання здоров’я людей. Добовий раціон в’язнів, які знаходились у неопалюваних камерах, складався зі 100 г каші та 500 мл нефільтрованої та майже непридатної до споживання води. Також їх позбавляли можливості дотримуватись належної гігієни, спілкуватись з рідними й отримувати посилки.
 
         
 
Крім того, очільник установи спільно з двома своїми «заступниками», «начальником оперативного відділу» й «інспектором відділу режиму та охорони» жорстоко поводились щонайменше з чотирма затриманими, троє з яких вже відбували покарання за вчинені злочини, а четвертий чекав на вирок суду під вартою. Задля отримання від них інформації щодо військових Збройних Сил України, підозрювані залякували їх вогнепальною зброєю, наносили множинні побої, у тому числі резиновими кийками і прикладами автоматів, після чого залишали без належної медичної допомоги. 
 
Вказані незаконні дії є порушенням вимог Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та Додаткового протоколу, що стосується захисту жертв міжнародних збройних конфліктів, Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянам заочно повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
 
Наразі їх оголошено у розшук. Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Максимальне покарання за санкцією статті – 12 років позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео