OnlyBrand

Трьом співробітникам фейкових установ Маріуполя, Волновахи й Світлодарська повідомлено про підозру

Трьом співробітникам фейкових установ Маріуполя, Волновахи й Світлодарська повідомлено про підозру
395189 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом громадянам заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

У травні 2022 року жителька м. Маріуполя погодилась працювати на окупантів та обійняла посаду так званого начальника відділу капітального ремонту «управління  житлово-комунального господарства міської адміністрації «днр». Жінка представляє їх інтереси в органах «державної влади» й «місцевого самоврядування». Вона розробляє перспективні плани роботи та відповідає за облік і зберігання документів фейкової установи.
 
              
 
Її колега з м. Волновахи у серпні того ж року став «завідувачем сектору у відділі ЖКГ й будівництва адміністрації Волноваського району днр». До обов’язків підозрюваного входить моніторинг стану ввіреної галузі, розробка муніципальних програм та надання хибних обіцянок щодо ремонту зруйнованих самими ж «визволителями» доріг, мостів й житлового фонду міста.  
 
Мешканка м. Світлодарська у травні 2023 року очолила «відділ бухгалтерського обліку та звітності» псевдоадміністрації міста. У своїй діяльності жінка керується федеральним законом про муніципальну службу в рф. Підозрювана використовує матеріально-технічну базу захопленої установи й погоджує фінансові документи в інтересах окупантів.
 
Стосовно громадян, які наразі перебувають у розшуку, слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюється спеціальне досудове розслідування.
 
Максимальне покарання – 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Мої відео