OnlyBrand

Під час аудиту в Мінобороні виявлено порушень на суму понад 10 мільярдів гривень

Під час аудиту в Мінобороні виявлено порушень на суму понад 10 мільярдів гривень
352577 ПЕРЕГЛЯДІВ

Висновки внутрішнього аудиту, проведеного Міністерством оборони України, свідчать про численні факти корупції на загальну суму понад 10 мільярдів гривень. Про це кореспонденту Укрінформу розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

«Під час аудиторських досліджень виявлено порушення, неефективні управлінські рішення та ризики в управлінні активами на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Тобто, внутрішнім аудитом ідентифіковані певні можливі негативні наслідки, які потребують негайного реагування. Іншими словами, робота аудиту направлена на запобігання порушенням», – сказав він.

Заступник міністра зазначив, що певні відшкодування завданих збитків і усунення порушень було вирішено безпосередньо під час внутрішніх перевірок.

«Завдяки впровадженню аудиторських рекомендацій було досягнуто економічного ефекту на загальну суму більше ніж 1,5 млрд грн», — сказав Джигир.

Він також зазначив, що кожен підрозділ Міноборони в якийсь момент стає об’єктом перевірки. Водночас заступник міністра наголосив, що ця процедура не швидка. Міністерство оборони – це великий механізм, який має численні структурні підрозділи. Були визначені ризиковані сфери і, принаймні кожні кілька років, у цих сферах високого ризику слід проводити аудит, робити висновок і відповідне реагування.

За його словами, до небезпечних сфер належать неефективне використання земельних угідь, які належать до Міністерства оборони, нарахування додаткової компенсації військовим за участь безпосередню участь у бойових діях, гуманітарна допомога та закупівля товарів оборонного призначення.

Мої відео