OnlyBrand

Участь ПНПУ імені В. Г. Короленка як національного координатора в офіційному старті міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 BOOST в Естонії

Участь ПНПУ імені В. Г. Короленка як національного координатора в офіційному старті міжнародного проєкту Erasmus+ KA2 BOOST в Естонії
387117 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 13 до 19 травня 2023 року науково-педагогічні працівники ПНПУ імені В. Г. Короленка у складі проректора з наукової роботи Василя Фазана, завідувачки кафедри англійської та німецької філології Марини Зуєнко, доцентів кафедри англійської та німецької філології Вікторії Кравченко, Михайла Рахна, Ірини Тимінської, Руслани Шрамко, очільниці відділу інноваційної діяльності та  міжнародних зв’язків Ірини Когут взяли участь у змішаному форматі у kick-off meeting  проєкту Erasmus+ KA2 «Надання можливостей та організаційного успіху регіональним університетам в Україні» / «Bringing Opportunities and Organizational Success To Small Local Universities in Ukraine» (101083203) у Нарвському коледжі Тартуського університету, Естонія.

Консорціум університетів-партнерів очолює Тартуський університет, координує проєкт кандидатка філологічних наук Олександра Головко. До реалізації проєкту, який спрямований на цифровізацію та інтернаціоналізацію регіональних  університетів, входять Тартуський університет (Естонія),  Приморський університет (Словенія),  Університет прикладних наук в Ельблонзі (Польща), а також 6 українських ЗВО: Полтавський національний педагогічний імені В. Г. Короленка, Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, Донбаська національна академія будівництва і архітектури, Ізмаїльський державний гуманітарний університет, Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія імені Тараса Шевченка та Мукачевський державний університет. Метою проєкту BOOST є розвиток ІТ технологій українських університетів з урахуванням досвіду університетів ЄС та співпраця з МОН України щодо розробки стратегічного плану розвитку регіональних університетів.

13 травня 2023 року з вітальним словом до міжнародного зібрання звернувся директор Нарвського коледжу Prof. Indrek Reimand, який наголосив на важливості проєкту для розбудови міжнародної співпраці між закладами вищої освіти Естонії, Польщі, Словенії та України, а також роботі над цифровізацією університетів.

На офіційному засіданні з вітальним словом виступила представниця Національного офісу Еразмус + в Україні Світлана Шитікова, також вона взяла участь у робочих засіданнях щодо імплементації проєкту, ознайомила присутніх із сучасними вимогами щодо виконання проєкту та відповідальністю учасників щодо реалізації.

На засіданні університетів-партнерів докторка філологічних наук, доцентка Марина Зуєнко презентувала освітню, наукову, міжнародну діяльність ПНПУ імені В. Г. Короленка та  ознайомила присутніх з досвідом участі університету в проєктах Еразмус+.

14-15 травня 2023 року були обговорені цілі й результати проєкту по кожному пакету робочих завдань, який містить організаційні завдання: удосконалення стратегії інтернаціоналізації університетів, розробка стратегії цифровізації університетів, відкриття освітньо-наукової лабораторії «Студентоцентровані підходи в змішаному навчанні», упровадження дисципліни на бакалаврському рівні в освітні програми щодо своєрідності організації змішаного навчання, оновлення навчальних дисциплін згідно з вимогами проєкту, участь у тренінгах, вебінарах та навчальні візити до Естонії, Словенії, Польщі, навчання щодо написання грантів, розробка спільної грантової заявки та подача на його фінансування Європейським союзом.

15 травня 2023 року доцентки кафедри англійської та німецької філології Марина Зуєнко та Вікторія Кравченко, відповідальні за якість виконання проєкту, доповіли учасникам зібрання контрольні принципи перевірки якості проєкту та представили План перевірки результатів якості проєкту.

16 травня 2023 року відбулось спільне засідання з представницею Національного офісу Еразмус+ в Україні Світланою Шитіковою, фінансовим менеджером проєкту Kristjan Klauks. Перед шанованим зібранням виступив проректор з наукової роботи Василь Фазан, який ознайомив присутніх з викликами щодо закупівлі обладнання в межах грантової заявки, та висвітлив специфікацію сучасного обладнання, необхідного для облаштування лабораторії для змішаного навчання відповідно до грантових умов.

Разом з тим українські, словенські та польські партнери мали можливість ознайомитись із сучасним навчальним корпусом та бібліотечним фондом Нарвського коледжу та історичною пам’яткою міста Нарви – Нарвським замком.

17 травня 2023 року учасники проєктної групи ознайомились із особливостями реалізації міжнародних освітніх та наукових проєктів в Тартуському університеті. Еразмус координаторка Тартуського університету Egle Rummel da Costa презентувала українським та польським колегам стратегії і місії Тартуського університету, які дозволяють йому входити в рейтинги найкращих університетів світу.

Екскурсію для учасників проєктної групи по студентському містечку Тартуського університету провела Олександра Головко, вона познайомила  освітян з музеєм університету, бібліотекою, університетськими корпусами. Квітучий кампус Тартуського університету приємно вразив усіх партнерів охайним англійським парком, системою місточків, обсерваторією, алеєю митців та науковців, які увіковічнили у віках Тарту як науково-культурну європейську столицю. 

Учасники проєкту щиро вдячні науково-педагогічному колективу Нарвського коледжу та Тартуського університету за гостинний прийом представників українських університетів та щиру підтримку  розвитку української вищої освіти.

“Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them”.

 

Мої відео