OnlyBrand

Комісія Європейського союзу почала перевірку законів України у сфері фінансів на відповідність нормам ЄС

Комісія Європейського союзу почала перевірку законів України у сфері фінансів на відповідність нормам ЄС
410068 ПЕРЕГЛЯДІВ

Офіційний скринінг, що стосується переговорного розділу 9 "Фінансові послуги", розпочався 14 березня. Його проведення передбачає аналіз відповідності національного законодавства актам ЄС.

Згідно з прес-службою Національного банку України, скринінг складається з двох етапів: роз’яснювальних зустрічей і двосторонніх зустрічей. Під час роз’яснювальних зустрічей представники Європейської комісії розглядають ключові акти права ЄС та відповідають на запитання України. На двосторонніх зустрічах Україна представляє інформацію щодо імплементації законодавства ЄС та плани щодо узгодження національного законодавства з європейським.

Роз'яснювальна зустріч за переговорним розділом 9 відбулася 14 березня. Заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук зазначив, що Україна активно працює над приведенням регулювання фінансового сектору у відповідність до стандартів ЄС.

Ніколайчук також повідомив про надісланий заздалегідь перелік питань щодо упровадження актів ЄС у національне законодавство.

У грудні 2023 року лідери країн-членів ЄС на саміті у Брюсселі схвалили початок переговорів щодо вступу України до Євросоюзу. Переговори щодо вступу України в ЄС поки що не розпочалися, оскільки зараз триває скринінг українського законодавства на відповідність вимогам ЄС та формується переговорна рамка.

Мої відео