OnlyBrand

Очільник МАГАТЕ проти виведення російських військ з території АЕС. Залужний боїться російського генерала Суровікіна та російське громадянство Зеленського. Фейки тижня

Очільник МАГАТЕ проти виведення російських військ з території АЕС. Залужний боїться російського генерала Суровікіна та російське громадянство Зеленського. Фейки тижня
345110 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проросійські телеграм-канали поширюють інформацію, посилаючись на Запорізького колаборанта Володимира Рогова. У своєму телеграм-каналі він нібито цитує голову Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі, який виступає проти виведення російських військових із Запорізької АЕС. У повідомленні йдеться, що Рафаель погоджується на припинення вогню з обох боків у районі атомної станції, але не про демілітаризацію. 

 

Насправді ж очільник МАГАТЕ Рафаель гроссі в інтерв’ю для італійської газети La Repubblica повідомив, що виведення російських військових з території Запорізької АЕС буде частиною угоди Агентства з Україною та Росією. За словами Рафаеля, дві сторони домовились не стріляти по об’єктах АЕС, з них також не стріляти.

 

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний боїться російського генерала Суровікіна

 

Дане повідомлення шириться російськими телеграм-каналами. Автори посилаються на інтерв’ю Валерія Залужного для видання The Economist, де він нібито зізнається, що боїться російського воєначальника. 

 

Але таких слів в інтерв’ю не було. Насправді Головнокомандувач ЗСУ розповідав про ситуацію на фронті, про український контрнаступ та оцінював дії російських військових. 

 

Прізвище російського воєначальника згадується якраз для того, щоб охарактеризувати російських військових. Валерій Залужний називає Сергія Суровікіна командиром “старого” зразка. На його думку, Суровікін - це такий собі диктатор серед військового командування, це образ грубого поліціянта з комедії Миколи Гоголя «Ревізор».  

Раніше російські пропагандисти створили фейк, що генерал Залужний зізнався в любові російській армії. Таким чином пропагандистська кампанія намагається підтримувати думку, що російська армія - практично найсильніша армія світу.

 

У Володимира Зеленського є російське громадянство

 

 

 

 

Таку інформацію поширюють російські медіа та анонімні телеграм-канали. В ній йдеться, що теперішній президент України Володимир Зеленський має російський паспорт. У повідомленні йдеться, що він отримав його в Оріхово-Зуєві Московської області 21 рік тому — у 2001. 

 

До повідомлення прикріплюють знімок з екрану, який надав ексдепутат Верховної Ради Ілля Кива, який утік навесні 2022 року. Він наголошує, що «Слідчий Комітет Росії має притягнути до кримінальної відповідальності та оголосити у розшук громадянина Росії Володимира Зеленського». 

 

Фахівці StopFake називають даний знімок підробкою. Про це свідчать фактологічні помилки, також фотографія Володимира Зеленського, взята з мережі. Сам «паспорт», найімовірніше, було створено за допомогою програми, яка генерує фейкові паспорти. 

 

Меседж зрозумілий, такі маніпуляції робляться з метою дискредитувати президента України, нібито він сидить на двох стільцях, тому має російське громадянство.

 

Поїздка президента України до Бахмуту - постанова

 

 

Президент України Володимир Зеленський відвідав Бахмут Джерело: Офіс Президента

 

Проросійські медіа розповсюджують інформацію, що Володимир Зеленський насправді не їздив до Бахмута. У повідомленнях йдеться, що використання західних технологій монтажу організовують будь-яку поїздку в будь-яке місце і мешканці Бахмута не впізнають будівель на відео. Більше того околиці міста більше схожі на Харків. 

 

Російські пропагандисти повторюють одні й ті самі фейкові повідомлення. Коли українські військові звільнили Херсон або Ізюм, Володимир Зеленський відвідував деокуповані території. Тоді проросійські медіа вважали, що президент України використовує хромакей. 

 

 

Вони знову і знову вдаються до спроб дискредитувати Володимира Зеленського, щоб українське суспільство засумнівалось в чесності свого президента.

 

Теги: Російське вторгнення в Україну, Російська агресія , війна в Україні,Російські пропагандисти,пропаганда,фейк
Мої відео