OnlyBrand

Військові злочини терориста за тиждень: атака по житлових будинках Запоріжжя, Одещини, Сумщини, Херсонщини та Ржищева.

Військові злочини терориста за тиждень: атака по житлових будинках Запоріжжя, Одещини, Сумщини, Херсонщини та Ржищева.
415649 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього тижня  росія знову здійснила масову атаку дронами та ракетами по містам України. Від ударів постраждали житлові будинки. Ворог не зупиняється, та з усіх сил намагається знищити не лише інфраструктуру, а й цивільні будинки, а ще забирає найцініше - це життя  невинних людей.

Переходимо до подій тижня.

21 березня 2023 року росія завдала ракетного удару по Одещині. Частину ракет вдалося збити нашим сила ППО, але нажаль були влучання. Ворожа ракета влучила в цивільний будинок, обійшлося без жертв, але все ж таки є постраждалі.

Ранок 22 березня 2023 року у Запоріжжі розпочався з повітряної тривоги. В цей день російська армія випустила кілька ракет по Запоріжжю, після чого одна із них влучила між двома дев'ятиповерхівками. Як було повідомлено нашими силами ЗСУ, росіяни атакували мирних жителів Запоріжжя з реактивних систем залпового вогню "Торнадо - С".

22 березня 2023 року місто Ржищів Обухівського району потрапило під нічну атаку атаку ворожих дронів. Ржищів потрапило під значні налідки. Безпілотники пошкодили навчальний корпус і гуртожиток ліцею. Дрони влучили прямо в гуртожиток, в якому перебували сім'ї та студенти. Ввечері 22 березня ДСНС повідомило про 8 жертв, та семеро постраждалих. На ранок 23 березня було повідомлено про дев'яту жертву. Також під час пошукової операції загинув водій швидкої допомоги, який приїхав на виклик.

24 березня 2023 року росіяни здійснили обстріл території шести громад Сумської області. Ворог атакував  Сумщину з мінометів, артилерії та гранатометів. Під масову атаку ворога потрапили території Есманської, Зноб - Новгородської, Краснопільської, Білопільської, Новослобідської та Середино - Будської громад Сумщини. По місту Білопілля Білопільської громади було завдано 80 прильотів унаслідок обстрілів з реактивних систем залпового вогню "град" і 20 прильотів унаслідок ударів зі ствольової артилерії. Руйнувань зазнала адмінбудівля, школа та житлові будинки, також гуртожитки та багатоквартирні та приватні будинки.

Також 25 березня за добу окупанти 49 разів атакували мирні населені пункти Херсонщини. Випустили 210 снарядів із мінометів, артилерії, танків, безпілотників та авіації. Через атаку ворога пошкоджено пункт видачі гуманітарної допомоги, приватні та багатоквартирні будинки. Цієї ж доби під обстріл ворога потрапила Харківська область. Під вогнем перебували Куп'янськ, Вовчанськ, Стрілеча та інші міста і села.

Загроза про наступний російський масовий удар по Україні залишається високою. Ворог здійснює  обстріли ракетами, шахедами, та використовує системи залпового вогню. РФ також не припиняє нищити критичну інфраструктуру та цивільні будинки нашої країни. Тому під час повітряних тривог потрібно перебувати  в безпечному для життя місці.

 

 

Теги: Масований ракетний удар, Російська агресія , російськевторгнення, Запоріжжя, Херсон, Харківська область, Київська область,Ворог
Мої відео