OnlyBrand

Так званій голові дільничної комісії повідомлено про підозру в проведенні псевдовиборів депутатів народної ради «днр»

Так званій голові дільничної комісії повідомлено про підозру в проведенні псевдовиборів депутатів народної ради «днр»
154023 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Мешканка Маріупольського району, розділяючи погляди кремлівської влади щодо окупації Донеччини, приєдналась до «державотворчого» процесу у квазіреспубліці. У серпні 2023 року вона добровільно обійняла посаду «голови дільничної виборчої комісії». Жінка організувала проведення незаконного волевиявлення громадян у приміщенні захопленого окупантами Мангушського будинку культури.
 
 
Під наглядом озброєних силовиків держави-агресора мешканці «Першотравневого  муніципального округу днр» обирали депутатів так званої народної ради. Голова комісії контролювала процеси уточнення списків, агітації й інформування населення про кандидатури «депутатів». Вона підписувала протокол із підсумками голосування та розпоряджалась грошима, виділеними рф на проведення «виборів». За їх результатами на тимчасово окупованій території Донеччини перемогла партія «єдина росія».
 
Стосовно громадянки, яка наразі перебуває у розшуку, слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях здійснюється досудове розслідування.
 
Максимально їй загрожує 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на 15 років та конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Мої відео