OnlyBrand

Нова без пекова угода між Україною та США – що відомо на сьогоднішній день

Нова без пекова угода між Україною та США – що відомо на сьогоднішній день
374947 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна й США готуються до укладення двосторонньої безпекової угоди, яка буде включати збройну, фінансову та політичну підтримку. Президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні повідомив, що над конкретним текстом угоди вже працюється, і метою є зробити її найбільш сильною. Він наголосив на необхідності зафіксувати конкретні рівні підтримки на цей та наступні 10 років, включаючи збройну підтримку, фінансову допомогу, політичну підтримку та спільне виробництво зброї.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак провів нараду щодо підготовки цієї угоди зі США і вказав, що вона має бути взірцевою, враховуючи найкращі елементи вже підписаних Україною безпекових угод та реальні можливості США.

Ця угода, яка має надати впевненість Україні перед вступом до НАТО, буде історичним кроком, зазначено в повідомленні посла США в Україні Бріджин Брінк. Переговори про цей документ тривають, і вже відбулися два раунди.

Україна сподівається, що ця угода забезпечить їй безпеку і підтримку на шляху до членства в євроатлантичній спільноті, включаючи Європейський союз і НАТО.

Мої відео